SAD: Masovno hapšenje članova bandi

Američke vlasti su uhapsile 678 članova 113 različitih bandi, od kojih su 13 povezane s trgovcima drogom u Meksiku, saopšteno je u Vašingtonu.

Američke vlasti su uhapsile 678 članova 113 različitih bandi, od kojih su 13 povezane s trgovcima drogom u Meksiku, saopšteno je u Vašingtonu.

Hapšenja su izvršena širom zemlje u okviru dvomesečne operacije protiv nasilnih kriminalnih grupa povezanih s međunarodnim organizacijama koje se bave trgovinom narkoticima, izjavio je direktor agencije za imigraciju i carinu Džon Morton.

Prema njegovim rečima, oko dve trećine uhapšenih su strani državljani, a skoro polovina njih ima veze s trgovinom drogom. Od 2005. godine je uhapšeno skoro 20.000 članova bandi povezanih s prekograničnim kriminalom, uključujući trgovinu ljudima, drogom i oružjem.

  • Ja

    02.03.2011 08:41
    Toliko se nakotilo kriminalaca na ovom svetu, da će uskoro biti prava retkost sresti pošteno čeljade. I gde s njima kada ih pohapse? Na budžetske jasle, pa da i dalje ne privređuju nego samo troše, na grbaču poreskih obveznika.U celom svetu su zatvori odavno premali da prime tu nadolazeću najezdu ološa. Trebalo bi ih sve radno angažovati, pa da na taj način vrate društvu ono što su mu oteli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.