Uhapšene 182 osobe u Španiji zbog nezakonitog prvenstva borbe petlova

Španska policija uhapsila je 182 osobe i zaplenila oko 300.000 evra u gotovini tokom operacije sprečavanja nezakonitog prvenstva borbe petlova, saopšteno je u Madridu.
Uhapšene 182 osobe u Španiji zbog nezakonitog prvenstva borbe petlova
Foto: Pixabay
Uzgajivači petlova koji su učestvovali na skupu u jednom selu na jugoistoku Španije stavili su petlovima metalne kandže i davali im drogu kako bi podstakli njihovu agresivnost i izdržljivost, navela je policija.
 
Snage bezbednosti su pokrenule operaciju nakon izveštaja o organizovanju "nacionalnog prvenstva" borbe petlova na kojem se očekivalo oko 200 osoba.
 
Policija je već 2011. godine na sličnom skupu na istom mestu privela oko 100 ljudi.
 
Tokom operacije je zaplenjen novac koji je dat za klađenje, kao i 97 živih i šest mrtvih petlova. Policija je pronašla i plantažu kanabisa.
 
Krivični zakon u Španiji predviđa kazne od tri meseca do godinu dana zatvora za zlostavljanje životinja, a čak i do godinu i po dana, u slučaju da životinja ugine zbog zlostavljanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet