Pad prodaje novih automobila u EU

Prodaja novih putničkih vozila u EU pala u januaru za 4,6 odsto, najviše zahvaljujući oštrom padu u Španiji i Italiji, saopštilo je udruženje evropskih proizvođača automobila.
Pad prodaje novih automobila u EU
Foto: Pixabay
Uprkos padu, navelo je udruženje, prodaja 1,2 miliona automobila u januaru u EU druga je najveća u tom mesecu od 2009. godine.
 
U januaru 2018. godine prodato je 1,25 miliona automobila.
 
Nemački Folksfagen je zabeležio pad prodaje od 6,5 odsto, ali je zadržao dominantan udeo od 24 odsto na tržištu.
 
Italijansko-američki proizvođač automobila Fijat Krajsler imao je pad prodaje od 15 odsto. Francuski PSA imao je pad od dva odsto, a Reno 0,7 odsto.
 
Prodaja vozila Dajmlera pala je 1,3 odsto, a BMW-a 2,7 odsto. U Italiji je pad prodaje iznosio 7,5 odsto, a u Španiji osam odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet