Venecuela dala 72 sata Vašingtonu da povuče svoje diplomate

Venecuelanske vlasti dale su američkim diplomatama 72 sata da napuste zemlju, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Bolivarske Republike Horhe Areaza.
Venecuela dala 72 sata Vašingtonu da povuče svoje diplomate
Foto: Pixabay
"Diplomatsko osoblje Sjedinjenih Američkih Država mora da napusti Venecuelu u narednih 72 sata", napisao je Areaza na Tviteru i naveo da prisustvo američkih diplomata u toj latinoameričkoj državi ugrožava stabilnost zemlje, javila je ruska novinska agencija Tass.
 
Venecuelanski ministar je dodao da je zvanični Karakas prekinuo odnose sa Vašingtonom pošto je predsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio 24. januara prekid diplomatskih odnosa sa SAD-om.
 
Tass navodi da je američki državni sekretar Majkl Pompeo kasno sinoć izjavio da će Vašington povući preostalo osoblje iz američke ambasade u Karakasu ove nedelje.
 
Nema informacija koliko američkih diplomata je ostalo u Karakasu posle 24. januara, kada je Stejt department povukao deo svog diplomatskog osoblja iz Venecuele.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.