Teksas: Predložena apsolutna zabrana abortusa, jedna od kazni bi bila i smrtna kazna

Novi zakon koji zabranjuje abortus u bilo kom mesecu trudnoće i žestoko osuđuje žene koje donesu takvu odluku i lekare koji ih obavljaju, predložen je u Teksasu.
Najgori mogući oblik kazne za abortus je smrtna kazna.
 
Zakon je predložio Toni Tinderholt, političar iz Republikanske stranke. Svoj predlog je izneo u januaru opravdavajući ga činjenicom da treba misliti na prava nerođenog deteta. Prvo saslušanje i sastajanje u vezi s ovim zakonom održaće se narednog ponedeljka i utorka.
 
"Živo ljudsko biće, od momenta nastanka u obliku spermatozoida ima ista prava, moći i privilegije i štite ga isti zakoni kao i bilo koje ljudsko rođeno biće", piše u predloženom zakonu.
 
Tinderholt je već ranije predlagao slične zakone koji nisu usvojeni. Nekoliko puta je dobio pretnje smrću zbog svojih predloga, ali nije i neće da odustane.
 
"Mislim da je važno da svi zapamte da ako pijani vozač ubije trudnu ženu, treba mu se suditi kao da je ubio dve osobe", dodao je Tinderholt.
 
Ukoliko se ovaj zakon usvoji, on će zabraniti abortus u potpunosti, bilo da se radi o silovanju, trgovini ljudima ili incestu.
  • Robert

    11.04.2019 11:49

    "Živo ljudsko biće, od momenta nastanka u obliku spermatozoida ima ista prava, moći i privilegije i štite ga isti zakoni kao i bilo koje ljudsko rođeno biće"

    Hm.... u koji onda segment spada masturbacija??? Ispasce da je zakonom kaznjiva.
  • O razlozima

    11.04.2019 09:54
    Jesu idioti
    Proizvodnja ljudi za potrebe nove vrste države.
    Neka rodi, država će ga uzeti, da ga potroši u nekoj od misija po svetu.
  • Andrija Šrek

    11.04.2019 09:32
    ...
    American idiots.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet