Rumunski ministar pravde podneo ostavku

Rumunski ministar pravde Tudorel Toader podneo je danas ostavku, pošto je izgubio podršku vladajuće Socijaldemokratske partije.
 Rumunski ministar pravde podneo ostavku
Foto: Pixabay
Toader je u saopštenju naveo da je odlučio da pondese ostavku premijerki Vjoriki Dančili iako je nekoliko sati ranije rekao da će ostati na svom položaju.
 
Vladajuća Socijaldemokratska partija dan ranije mu je uskratila političku podršku.
 
Smatra se da je njegov pad u nemilost vezan za to što nije uspeo da izdejstvuje usvajanje zakona koji je, po oceni kritičara, bio namenjen da oslabi napore za suzbijanje korupcije. Zakon je između ostalih kritikovala i Evropska unija.
 
Toader je rekao da je ispunio svoju dužnost ali premijerka Dančila je rekla da ministar nije ispunio sve što je obećao. Vođa Socijaldemokratske partije Liviju Dragnea, sprečen je da bude premijer zbog osude o korupciji, na šta je uložio žalbu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet