FOTO, VIDEO: Sedmoro uhapšeno zbog napada u Šri Lanki u kojima je ubijeno više od 200 ljudi

Najmanje sedam ljudi uhapšeno je u vezi sa napadima na crkve i hotele u Šri Lanki, u kojima je prema poslednjim podacima poginulo više od 200 ljudi, a ranjeno više od 450.
U toku je sastanak predstavnika Ministarstava bezbednosti i spoljnjih poslova sa šefovima medijskih kuća na kojima je zatraženo odgovorno izveštavanje o ovim događajima.
 
Policija Šri Lanke je potvrdila da je osmi teroristički napad izveo samoubica.
 
Napadi su izvedeni tokom proslave Uskrsa.
 
Ministar odbrane Ruvan Vijevarden ranije je rekao  da je poznato ko stoji iza ovih, kako je rekao, ekstremističkih napada. On je ove događaje opisao kao terorističke incidente. Vijevarden je izjavio da se prema prvim informacijama može govoriti i o nekoliko bombaša samoubica. Napadače je opisao kao vjerske ekstremiste.
 
Ministar odbrane je najavio uvođenje policijskog časa i to svake večeri od 18 časova. 
 
Još uvek nijedna grupa nije javno preuzela odgovornost za krvoproliće u Šri Lanki.
 
 
Dok traje brojanje poginulih i povređenih u glavnom gradu ove zemlje, niz svetskih zvaničnika osudio je napade i izrazio svoje saučešće.
 
 
Predsednik te zemlje Metripala Sirisena je u saopštenju pozvao ljude da ostanu mirni i da sarađuju sa istražiteljima.
 
 
  • Djakinto

    21.04.2019 19:32
    a sta Evropa da uradi tacno?
    A sta tacno "Evropa" ili "ostatak sveta" da urade? Eno, ISIS je istrebljen preko cele te americko-ruske intervencije, mada su istrebljeni uglavnom zbog Rusa, narocito zadnjih godina. I sta da rade ovde? Da naprave invaziju na Sri Lanku? Ima Sri Lanka svoju vojsku, svoje sudstvo, svoju policiju i svoje obavestajce, ne razumem tacno sta se ocekuje od Evrope, Amerike, Rusije, Kine, ne znam ni ja koga?
  • LAZA

    21.04.2019 16:51
    Nova liberalna Evropa neće reagovati da ne bi povredila nežne duše ekstremnih muslimana koji su bili primorani, naterani da urade ovako nešto.
  • dax

    21.04.2019 14:22
    @Django
    Hriscanska Evropa ce da stavlja polu providne zastave na profilne slike uz opis 'molimo se za vas' i to je to. Kao i svaki put do sad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.