SAD: Hapšenja zbog sklapanja lažnih brakova

Američke vlasti privele su 50 osoba osumnjičenih za, kako su naznačili tužioci, raširenu šemu sklapanja lažnih brakova, čija je svrha zaobilaženje imigracionih zakona.
SAD: Hapšenja zbog sklapanja lažnih brakova
Foto: Pixabay
U optužnici je navedeno da su prevare izvođene širom američke savezne države Teksas, a u tome su učestvovali lokalni žitelji i državljani Vijetnama.
 
Kako je navedeno u sudskim podnescima, državljani Vijetnama su, s ciljem sticanja statusa stalnog boravka u SAD, plaćali između 50.000 i 70.000 dolara organizaciji koju je vodila osoba pod imenom Ešli Jen Ngijen. 
 
Nakon uplate organizovano je njihovo povezivanje sa državljanima SAD koje bi odredila organizacija i kojima je davan deo uplaćenog novca. Američke vlasti navode da su organizatori obezbeđivali i fotografske albume lažnih slika sa venčanja, lažna poreska dokumenta ili podatke o zaposlenju.
 
Optužnica, podignuta prošle sedmice, obuhvata ukupno 96 osoba.
  • Bubi

    16.05.2019 09:14
    Gledaj svoja posla
    Milo- pogrešno ti ime čoveče!!! Zašto se tako NeMilo ponašaš prema ljudima koji su otišli da potraže svoju sreću na nekom drugom mestu?
  • Milo

    15.05.2019 14:14
    Opa
    Kad ce poceti ove nase da preispitaju oko ovih laznih brakova ima ih na hiljade,podrska vladi SAD! Samo napred
  • Ako

    15.05.2019 11:06
    A ne pominju koliko su im novca donosili imigranti na ovaj način?
    Koliko su plaćani takvi brakovi, a novac je ostajao u americi.
    I još su takvi imigranti morali d arade po minimalnim nadnicama.
    Seku granu na kojoj sede, u ovakvoj krizi u kojoj su sada.
    Pravo im budi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet