Ustaški simboli i pozivi na ubistvo ispisani na plakatu Milorada Pupovca u Zagrebu

Na predizbornom plakatu Milorada Pupovca i njegove Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Zagrebu ispisani su ustaški simboli i poruke "Zakolji srpsku decu" i "Ubij Srbina".
Ustaški simboli i pozivi na ubistvo ispisani na plakatu Milorada Pupovca u Zagrebu
Foto: Pixabay
Nakon uništavanja plakata za izbore za Evropski parlament, oglasio se Pupovac na Fejsbuku, gde je poručio da je Zagreb njegov grad, a da to nije poruka njegovog grada.
 
"Zagreb, moj grad. Grad moje dece, mojih studenata i mojih prijatelja. Grad koji mi je dao koliko i moji roditelji. Grad kojem dajem koliko deca mogu dati roditeljima. Ovo nije poruka mojeg grada. Zagreb je i Zagreb", poručio je Pupovac.
 
Reagovao je i SDSS, koji je na istoj društvenoj mreži upitao "Koliko bednik treba da budes da bi ovo napisao?"
 
"'Zakolji srpsku decu' i "Ubij Srbina', poručuje nam 'nepoznati počinitelj' i ljubitelj ustaštva u Zagrebu, na raskrsnici kod Zagrepčanke. Neće nas preplašiti! Izaći ćemo na izbore i glasati za listu 24 i ljude koji će se boriti protiv ljudi koji bi decu ponovo klali...", navode u toj stranci.
 
 
Ranije je objavljeno da su u Rijeci, na više mesta, pokidani plakati s fotografijama Pupovca i natpisom ispisanim pola ćirilicom pola latinicom "Rođen u Hrvatskoj", a u Zagrebu i plakat s fotografijom Dejana Jovića.
  • Branko

    16.05.2019 19:04
    @ Metuzalem
    Ako vec ne razumes, ili se pravis blesav, onda bolje cuti. Saska je u pravu: da se to desi ovde naislo bi na ostru i veliku osudu javnosti, sto tamo nije slucaj, i to se nikako ne moze opravdati sa onim kako je ovde nekad bilo. Ako ne razumes: sada je tamo tako ,a ovde je ovako, a ako treba mogu da ti objasnim i zasto je to tako.
  • Metuzalem

    16.05.2019 17:36
    devedesete
    Saška, tokom devedesetih je tadašnja garnitura i ekstremno-nacionalistički deo življa naše dve države toliko rekao jedan drugom da nam se sve zgadilo, a i sve smo već čuli.

    Da li je tužno što smo navikli na to ili ne, to je druga priča. A ludaka će uvek biti na ulicama u obe države.
  • Saska

    16.05.2019 13:49
    Pitam se..
    Pitam se kakva bi bila reakcija javnosti da se nesto slicno dogodi u Novom Sadu..? Da na plakatu nekog predstavnika nacionalne manjine u Srbiji osvanu ovako skandalozne poruke? Novosadjani bi za to imali najpogrdnije reci za svoje sugradjane (sto ne kazem da nije za osudu), a sada, ovaj tekst nema apsolutno niti jedan komentar, sto smatram vrlo jasnom slikom danasnjeg, 'modernog', proevropskog, novosadskog drustva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet