Erdogan hapsi 249 diplomata zbog Gulena

Turske vlasti zatražile su hapšenje 249 zaposlenih u ministarstvu spoljnih poslova zbog sumnje da su povezani sa mrežom sveštenika Fetulaha Gulena koji žive u SAD, a koji su organizovali neuspeli državni udar 2016. godine, javlja Rojters, pozivajući se na NTV.
 Erdogan hapsi 249 diplomata zbog Gulena
Foto: Pixabay
Vlasti su sprovele regularne operacije protiv navodnih sledbenika Fetulaha Gulena, koji živi u egzilu u Pensilvaniji od 1999. godine. Gulen poriče optužbe da je stajao iza pokušaja državnog udara 15. jula 2016. godine.
 
Kancelarija glavnog tužioca u Ankari saopštila je da je hapšenje 249 zaposlenih u ministarstvu spoljnih poslova naređeno pošto je istraga pokazala da su uočene neregularnosti u njihovom radu u vezi sa prijemnim ispitima. Navodi se da je 78 osumnjičenih do sada zatvoreno u operacijama u 43 provincije i da policija traga za ostalima.
 
Više od 77.000 ljudi je zatvoreno i čeka suđenje, a oko 150.000 državnih službenika, vojnog osoblja i drugih je otpušteno ili suspendovano sa posla u okviru čistke sprovedene posle neuspelog puča.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.