Javni TV servis Grčke se izvinio zbog prenosa stranačkog govora premijera

Javni TV servis Grčke ERT izvinio se zbog toga što je umesto glavne, večernje emisije vesti, u ponedeljak uveče prenosio stranački skup vladajuće stranke Siriza.
Predsednik levičarske Sirize i odlazeći premijer Aleksis Cipras je na ovom skupu pred prevremene izbore 7. jula predstavio partijski program za naredne četiri godine.
 
Opoziciona konzervativna stranka Nova demokratija, za koju se procenjuje da će pobediti na parlamentarnim izborima, ocenila je u saopštenju da je postupak ERT "bruka za novinarstvo".
 
Rukovodstvo ERT-a je potom priznalo da je bila greška prenositi u celini govor premijera na skupu Sirize, umesto večernje emisije vesti. ERT je objavio da će ubuduće, kao i obično pred izbore, samo u emisijama vesti izveštavati o svim govorima političkih lidera i "izrazio žaljenje zbog svoje procene" prilikom skupa Sirize.
 
Zato su, saopštio je ERT, sinoć TV gledaocima u udarnom večernjem terminu uskraćene "ostale vesti dana, uključujući vesti o raspuštanju Skupštine i o proglašavanju prevremenih izbora".
 
"To je bila greška zbog koje uprava ERT-a žali", navodi se na kraju saopštenja javnog TV servisa.
  • .

    11.06.2019 22:20
    /
    Molim vas nemojte ovakve vesti uopste vise prenositi. U svetlu trenutnih drustveno-istorijskih dogadjanja kod nas, ovakvo saznanje mi samo stvara jak, gorak ukus u ustima. Znamo da smo jadni, ali nismo znali da smo toliki jadici u poredjenju sa Grcima.
  • joja

    11.06.2019 20:48
    Grcka praksa
    Taakva praksa kod nas je nemoguca. Zamislite da RTS prenosi vesti sa naprednjackih skupova, ili da Vucicu da priliku da dobije veci prostor u predizbornoj kampanji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.