Slovenačka bolnica morala da zatvori odeljenje zbog manjka medicinskih sestara

Odeljenje interne medicine u Opštoj bolnici u Jesenicama je zatvoreno zbog nedostatka medicinskih sestara.
Zatvaranje odeljenja u Jesenicama se događa nakon što je Institut onkologije u Ljubljani, glavna bolnica u zemlji za lečenje tumora, morao da primeni istu meru iz istog razloga u maju, prenela je agencija STA.
 
U Sloveniji je uočljiv trend da medicinske sestre odlaze sa klinika na druge poslove u zdravstvu gde je plata slična, ali je reč o manje zahtevnim poslovima, dok, kako je rekao direktor bolnice Janez Poklukar, neki odlaze iz zdravstva u unosnije sektore. On smatra da je to sistemski problem koji zahteva sistemsko rešenje.
 
Poklukar smatra i da u Sloveniji ima dovoljno medicinskih sestara, ali da vlada treba da ih motiviše da ostanu ili da se vrate u zdravstvo, povećanjem plata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet