Kinezi u Kumrovcu grade spomen-park posvećen Titu

Hrvatska vlada je objekte bivše političke škole u Kumrovcu, rodnom mestu nekadašnjeg doživotnog predsednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita, prodala kineskoj firmi Džongja nekretnine, za 14,09 miliona kuna, piše hrvatski "Poslovni dnevnik".
Kinezi u Kumrovcu grade spomen-park posvećen Titu
Foto: Youtube (Screenshot)
Kineska firma "Z-Run WellTon Industry" je inače bila jedini ponuđač.
 
Vlasnica kineske firme je preduzetnica Đijang Ju, a namera joj je da objekte nekadašnje političke škole pretvori u hotel, ali i da otvori spomen-park posvećen Josipu Brozu.
 
Kada je preduzetnica u aprilu obišla Hrvatsko zagorje, zaključila je da Kumrovec ima velik potencijal za turizam. Takođe je kazala kako joj je želja da u ovo malo zagorsko mesto privuče goste ne samo iz Kine, već i ceog sveta.
 
"Treći sam put ovde i ovaj projekt vrlo mi je važan. Verujem da ovamo možemo privući brojne turiste. Želim podstaknuti razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o saradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje", rekla je tada preduzetnica Ju.
 
U vladinoj odluci stoji da će s kupcem biti zaključen ugovor o kupoprodaji na osnovu kojeg će se kupac obvezati na isplatu kupoprodajne cene u roku od 30 dana od dana njegovog zaključenja, umanjenu za iznos od 598.000 kuna koji je uplaćen u korist državnog budžeta na ime garancije u postupku za podnošenje ponuda.
 
Kupac će, osim kupoprodajne cene, snositi i trošak procene tržišne vrednosti i trošak izrade energetskog sertifikata.
  • Мунгос

    15.06.2019 16:57
    Знам ко је крив што је овај крволок толико популаран у Кини.
    Бата Живојиновић Валтер из Сарајева.
  • Milo

    15.06.2019 15:07
    Ahahahahahahahaha
    Peru pare ko i svugde !
  • BRAVO!

    15.06.2019 09:50
    Hvala Kinezima!
    Hvala braćo Kinezi. Ima nas od stare škole, kojima mediji ne mogu pokvariti sećanja na jedno predivno životno iskustvo, kao i ponos što smo prisustvovali tom dobu i tom velikanu.

    Ne dolazi ceo svet na sahranu bilo kome.
    Niti bi to samo nebo dozvolilo, da nije tako.

    Večno pamćen, druže Tito! Ja zakletvu nisam menjao.
    Tvoj pionir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.