Iran znao za napad, upozorenje stiglo lično od Trampa

Kako piše Rojters, Iran je za napad znao, a upozorio ih je lično Tramp i to preko države Oman, koja je Iranu prenela poruku o nadolazećem napadu.
Iran znao za napad, upozorenje stiglo lično od Trampa
Foto: Pixabay
Tako je Teheranu faktički dato vreme da reaguje.
 
- Tramp je u poruci naveo da je protiv bilo kakvog rata sa Iranom i da želi da razgovara sa Teheranom o različitim pitanjima. On je dao kratak rok za odgovor, ali je Iran odmah odgovorio da je na vrhovnom vođi ajatolahu Ali Hameneiju da odluči o tom pitanju - izjavio je jedan od zvaničnika.
 
Drugi zvaničnik je naveo da je Teheran jasno stavio do znanja da je vrhovni vođa protiv bilo kakvih razgovora, ali da će mu poruka biti prosledjena kako bi doneo odluku.
 
- Rekli smo omanskom zvaničniku da će svaki napad na Iran imati regionalne i medjunarodne posledice - dodao je zvaničnik.
 
Podsetimo, Njujork tajms objavio je danas da je američki predsednik Donald Tramp u četvrtak izdao naredbu o vojnom udaru na Iran, ali je u poslednjem trenutku tu odluku povukao.
 
Kako prenose američki mediji, ratni vojni avioni i brodovi već su bili postavljeni na pozicije za udare na iranske ciljeve.  Udari su zakazani za petak pre zore kako bi se smanjio rizik za iransku vojsku ili civile, dodaje se.
 
Odnos između SAD i Irana eskalirao je do tačke ključanja kada je iranska revolucinarna garda objavila da je oborila američki špijunski dron i poslala snimak kao dokaz. Pre toga tenzije su rasle zbog dva odvojena napada na tankere pune nafte u vodama Omanskog zaliva, a za koje Vašington okrivljuje Iran.
  • Anti budala

    21.06.2019 20:17
    @Ilyii
    Zašto ste glupi?
  • Ilyii

    21.06.2019 18:26
    @Anti budala

    Da li ste ljuti ?
  • mrva

    21.06.2019 16:46
    ozbiljni kreteni se igraju sudbinama miliona života

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.