Rab: Delovi grada i dalje blokirani zbog curenja gasa

U gradu Rabu, na istoimenom hrvatskom ostrvu, neki delovi su i dalje delimično blokirani zbog curenja plina ispod starog gradskog jezgra.
Rab: Delovi grada i dalje blokirani zbog curenja gasa
Foto: 021.rs
Vatrogasno društvo Rab uklanja nakupljene količine gasa, a specijalizovane firme stalno proveravaju koncentraciju propan-butana i ugljenmonoksida.
 
Denis Deželjin, načelnik Štaba civilne zaštite Raba, rekao je za HRT da je prilikom pretakanja gasa iz cisterne u skladište došlo do curenja na delu koji spaja mesto pražnjenja i samo skladište.
 
"Sve vreme se proveravaju i provetravaju kanalazacioni šahtovi. Meri se koncentracija plina u oknima i u vodovima komunalne infrastrukture. Situacija je sada znatno bolja. U nekim oknima više se ne beleži prisutnost plina", rekao je Deželjin.
 
Na pitanje kada se može očekivati smirivanje situacije, naveo je da se situacija smiruje, ali da se to područje neće otvoriti sve dok ne budu apsolutno sigurni da je sve u redu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet