VIDEO: Tramp prvi američki predsednik koji je kročio na tlo Severne Koreje

Američki predsednik Donald Tramp sleteo je danas u demilitarizovanu zonu koja razdvaja Južnu i Severnu Koreju, kako bi se sastao sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.
Tramp je posle kratkog rukovanja prešao granicu i ušao na tlo Severne Koreje što nijedan američki predsednik nije uradio do sada. Nakon toga, Kim je prešao na južnokorejsku stranu.
 
"Ovo je istorijski trenutak. Preći ovu liniju je bila velika čast", izjavio je Tramp dodavši da je ovo i veliki dan za ceo svet.
 
Dva lidera će potom imati sastanak na severnokorejskoj strani, a pretpostavlja se da će nastaviti da razgovaraju o denuklearizaciji.
 
Iz Pjongjanga je ranije saopšteno da je Kim prihvatio Trampov predlog za sastanak u pograničnom selu Panmundžom.
 
Trampu je ovo prva poseta demilitarizovanoj zoni, a na jučerašnjem sastanku sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae Inom je izjavio da će se sa Kimom rukovati i pozdraviti ga.
 
  • @EU (RVosha)

    30.06.2019 15:16
    Zasto se grejete na ruski gas ?

    Zasto jedete brazilske banane ?

    Zasto tipkate na kineskoj tastaturi ?
  • EU

    30.06.2019 11:54
    @Podbarac

    Zasto se najveci broj Srba iseljava u Ameriku ?
  • Podbarac

    30.06.2019 11:29
    @Aca
    Daleko im bila ta Brla kuća!

    Ovi istočni su može biti oštri u kući, ali ovi "fini" zato maltretiraju ceo svet, uključujući i nas - sem ako ne misliš da je bombardovanje bilo opravdano?

    Tako da se postavlja pitanje ko je gori - kao kad imaš komšiju koji bije ženu, a drugi je razbijnik i niko mu ništa ne može. Tolko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.