Turske vlasti zabranile Paradu ponosa u Istanbulu

Turske vlasti zabranile su petu godinu zaredom održavanje "Parade ponosa" za prava LGBT populacije, saopštili su aktivisti grupe koja organizuje paradu u Istanbulu.
Turske vlasti zabranile Paradu ponosa u Istanbulu
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da su iz kancelarije guvernera zabranili "šetnju ponosa" u okrugu Taksim, kao i na trgu zapadno od grada, koji je predviđen za održavanje demonstracija.
 
Amnesti internešnel pozvao je Tursku da ukine zabranu održavanja parade.
 
Iz grupe navode da vlasti nisu pristale ni na jednu predloženu lokaciju za održavanje ovog skupa, ocenivši LGBT zajednicu "društveno nepoželjnom", javio je AP.
 
Na "Paradi ponosa" u Istanbulu 2014. godine okupilo se više od 100.000 ljudi, a policija je nakon toga blokirala sve pokušaje održavanja sličnih skupova.
 
Aktivisti tvrde da će nastaviti da javno iznose svoje zahteve.
  • Hahahohohuhu

    01.07.2019 08:32
    Licemeri
    Možda se plaše da ne bi svi stali na ulice. Kličete "bravo" idiotskim zakonima u muslimanskim zemljama. I niste za bolje od Vučića.
  • Bravo

    01.07.2019 07:25
    Sad neka se ponose kod kuće.
  • VIKTOR

    30.06.2019 20:10
    Konačno smela, odgovorna i bez licemerja vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.