Izlile se fekalije na plaži u Bečićima, više od 1.500 gostiju zatvoreno u hotelu

Veliki ekološki incident dogodio se u Bečićima kada je otkazala pumpa na postrojenju za otpadne vode WTE na plaži ispred hotela Iberostar Belvi.
Izlile se fekalije na plaži u Bečićima, više od 1.500 gostiju zatvoreno u hotelu
Foto: Pixabay (ilustracija)
U upravi hotela za taj list kažu da je više od hiljadu i po gostiju praktično zatvoreno i nije im dozvoljeno da idu ka plaži, odakle se širi nesnosan miris, prenose Vijesti.
 
Oni su najavili sa će podneti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta jer su, kako kažu, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe znog negodvanja gostiju.
 
Hotelska kompanija i njeno osoblje od nedelje uveče su na nogama, dok fekalije plivaju stazom, ulaze u bar na plaži, a potoci se slivaju na plažu.
 
Na plažu su juče ujutro stigle ekipe Vodovoda i Komunalnog, a bio je angažovan i bager.
 
Iako su službenici nemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli da je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Ðogo je rekao da se tek kada su otvorili postrojenje videlo da je došlo do začepljenja.
 
"U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmeri ka glavnom postrojenju u Vještici izlile na dva šahta ispred našeg i susednog hotela Montenegro", dodao je Ðogo.
 
Iako se očekivalo da je problem rešen, juče oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.
 
"Fekalije su počele u nedelju uveče da se izlivaju, a to je trajalo tokom cele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos", kazao je Ðogo.
 
  • maja

    30.07.2019 22:28
    smrad fekalija u centru
    Nepamtim da je centar grada ovako smrdeo kao veceras .Kao da stojite iznad
    otvorene septicke jame.Ne znam kako je u ostalim delovima NS.Stomak da vam
    se prevrne mora, da se bezi s otvorenog prostora.
  • @Pedja

    30.07.2019 16:33
    Jadran ima veze sa Mediteranom, koliko i Crno More...
  • Slavija

    30.07.2019 16:28
    @Maja
    Sve tačno Maja, ali ne može se količina otpadne vode sa par splavova porediti sa otpadnom vodom celog mesta. Drugo, Dunav je reka sa jakom strujom, a budući da većina splavova ima najviše gostiju noću, otpadne vode se ispuste i proteknu pored Štranda kada nema kupača na njemu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet