Saudijska Arabija dozvolila ženama da putuju samostalno

Saudijska Arabija objavila je danas novi zakon po kome žene u toj zemlji sada mogu da putuju u inostranstvo samostalno, bez muške pratnje ili dozvole.
Saudijska Arabija dozvolila ženama da putuju samostalno
Foto: Pixabay (ilustracija)
Izdate su i najnovije uredbe koje ženama omogućavaju da registruju brak, da se razvedu i registruju rođenje deteta i izdaju mu zvanična službena dokumenta, a propisano je i da otac ili majka mogu da budu zakonski staratelji dece, prenosi AP.
 
Nova pravila, koja je odobrio kralj Salman, dozvoljavaju ženama starosti 21 i više godina da putuju u inostranstvo bez prethodne saglasnosti i da same vade dokumenta.
 
Za sada nije jasno da li će nova pravila odmah stupiti na snagu.
 
Princ Mohammed bin Salman najavio je velike reforme 2016. godine, a već je ukinuo zabranu ženama da voze automobil i polažu vozački ispit, kao i da posećuju sportske utakmice, pozorišta i bioskope.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet