Bomba ubila policajca u Severnoj Irskoj

Policajac star 25 godina ubijen je danas u eksploziji bombe postavljene u njegovim kolima u severnoirskom gradu Omag, što je za poslednje dve godine prvo ubistvo policajca u ovoj pokrajini pod kontrolom Velike Britanije.

Policajac star 25 godina ubijen je danas u eksploziji bombe postavljene u njegovim kolima u severnoirskom gradu Omag, što je za poslednje dve godine prvo ubistvo policajca u ovoj pokrajini pod kontrolom Velike Britanije.

Policajac je, kažu njegovi susedi, tek nedavno pristupio policiji, a eksplozija u kojoj je poginuo dogodila se ispred njegove kuće, saopštio je portparol policije.

Ubistvo se dogodilo posle niza oružanih sukoba i bombaških napada nacionalističkih grupa koje se zalažu za ujedinjenje Severne Irske i Republike Irske.

Od 2007. pripadnici Irske republikanske armije (IRA) postavili su više desetina bombi ispod privatnih automobila policajaca, ali one u većini slučajeva nisu eksplodirale.

Poslednji napad u kojem je poginuo policajac dogodio se u martu 2009. u okrugu Armag, podsetile su agencije.

Dva dana ranije, pripadnici militantne republikanske grupe "Prava IRA" ubili su dvojicu vojnika ispred vojne baze u blizini grada Antrim.

Upravo grad Omag, u kojem je danas stradao policajac, bio je scena najkrvavijeg pojedinačnog napada tokom decenija sukoba u Severnoj Irskoj, kada je u eksploziji bombe u automobilu koju je postavila "Prava IRA" ubijeno 29 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.