Sve više muslimana u Austriji se odriče svoje vere

U Austriji trenutno više ljudi istupa iz islama nego što prelazi u tu veru, pokazuju novi podaci Islamske verske zajednice u Austriji.
Sve više muslimana u Austriji se odriče svoje vere
Foto: Pixabay
Konkretno je do avgusta zabeleženo 197 istupanja iz vere, a u isto vreme svega je 49 prešlo u islam. Najveća grupa onih koji su istupili iz islamske vere poreklom je iz Avganistana i Irana, državama u kojima konvertitima preti opasnost.
 
Pošto se prelazak u drugu veru tretira u Avganistanu i Iranu kao izdaja svoje vere i za to preti i životna opasnost, prelazak u drugu veru ima važnu ulogu u procesu donošenja odluke o dobijanju azila u Austriji.
 
Inače, istupanje iz islamske vere je u Austriji samo formalni akt. Što se tiče osoba koja prelaze u islam radi se pre svega o Austrijankama koje se udaju za muslimane. 
 
U Austriji trenutno živi oko 700.000 pripadnika islamske vere i taj broj se od 2000. godine udvostručio.
  • Andrija Šrek

    13.08.2019 09:48
    ...
    Vaistinu mali broj, ali za početak...
    I naravno, ovo ima smisla jedino ako ne prelaze u neku drugu veru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet