Novi japanski car izrazio kajanje zbog uloge Japana u Drugom svetskom ratu

Japanski car Naruhito izrazio je danas duboko kajanje zbog uloge Japana u Drugom svetskom ratu u svom prvom pojavljivanju na godišnjoj ceremoniji povodom 74. godišnjice kraja rata.
Naruhito je izrazio "osećanja dubokog kajanja" zbog te tragedije i izrazio nadu da se takva tragedija nikad više neće ponoviti.
 
"Zajedno sa našim narodom, odajem poštu onima koji su izgubili živote u ratu i molim se za mir u svetu i dalji razvoj naše zemlje", rekao je car Naruhito.
 
Car Naruhito (59) prvi je japanski monarh rođen posle rata, a svojim današnjim nastupom sledi stav svog oca Akihita koji je abdicirao u maju.
 
On je unuk cara Hirohita u čije ime su se japanske trupe borile u Drugom svetskom ratu i koji je na današnji dan 1945. objavio bezuslovnu kapitulaciju.
  • lanceMi

    15.08.2019 16:37
    Kakav mentalitet, svaka njima cast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet