Danska premijerka: Trampova ideja o kupovini Grenlanda apsurdna

Grenland nije na prodaju i ta ideja je potpuno apsurdna, rekla je danska premijerka Mete Frederiksen, nakon što je ekonomski savetnik Bele kuće potvrdio interesovanje predsednika SAD Donalda Trampa da kupi to najveće ostrvo na svetu.
"Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski, već pripada Grenlandu. Istinski se nadam da on to ne misli ozbiljno", rekla je ona listu "Sermitsiag".
 
Tramp će posetiti Kopenhagen narednog meseca i sastaće se sa Frederiksenom i premijerom Grenlanda Kimom Kilsenom.
 
Ekonomski savetnik Bele kuće Lari Kudlou potvrdio je sinoć da Tramp želi da kupi Grenland, koji je autonomna oblast Danske. On je rekao da se situacija u tom smislu "razvija", podsetivši da je svojevremeno predsednik SAD Hari Truman, takođe, želeo da kupi Grenland.
 
"Danska poseduje Grenland. Danska je saveznik. Grenland je strateško mesto, koje ima puno vrednih minerala", rekao je Kudlou.
 
Grenland, između Severnog Atlantika i Arktičkog okeana, zavisi od danske ekonomske podrške. Grenland sam vodi svoju unutrašnju politiku, dok Kopenhagen vodi politike odbrane i spoljnih poslova.
 
"To je potpuno apsurdna diskusija i Kim Kilsen je jasno rekao da Grenland nije na prodaju i tu se svaki razgovor prekida", rekla je Frederiksen.
  • koga, cega, ciji

    19.08.2019 15:55
    "Grenland nije danski, već pripada Grenlandu."

    Svidja mi se ova recenica. Mlogo.
  • Silver

    19.08.2019 10:09
    Romanov il vec koji je izgubio Aljasku na kocki sta se to na tiče.....
  • Marko

    19.08.2019 10:01
    Bolje uzmite lovu dok vam još nude.... Ukoliko ga hoće, uzeće ga oni, ne brinite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet