Gorbačov: Svet se nalazi na izuzetno opasnoj ivici

Svetska politika nalazi se na izuzetno opasnoj ivici, a sadašnje vojne aktivnosti liče na pravi rat, upozorio je nekadašnji predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov u knjizi "Budućnost globalnog sveta", koja će uskoro biti objavljena.
Kako je objavio njegov izdavač, autor politike glasnosti i perestrojke izložiće u novoj knjizi, svom političkom testamentu, svoju viziju 21. veka.
 
Dobitnik Nobelove nagrade za mir istakao je u knjizi da je "zaštita mira ključna za svladavanje globalnih problema kao što su kriza životne sredine, međunarodni terorizam, migracije i svi ostali izazovi koji su u centru pažnje država i međunarodnih organizacija".
 
"Budućnost globalnog sveta", delo bivšeg političara koji danas ima 88 godina, biće 23. septembra objavljena u Nemačkoj, a 2. oktobra u Francuskoj.
 
Knjiga će biti objavljena pred 30. godišnjicu pada Berlinskog zida 9. novembra, kada je Mihail Gorbačov bio na čelu tadašnjeg SSSR-a.
  • hello world

    21.09.2019 00:54
    dobro, de
    ima on i svoju fondaciju od 1991.
    http://www.gorby.ru/en/
    ko želi nek svrati
  • glasnost,perestrojka

    20.09.2019 19:12
    & Ljilja
    a od Nobelovog novca sa svojim omiljenim oligarhom Lebedevim otišao u privatnike, eto čemu je poslužila otvorenost, restrukturiranje tj glasnost i perestrojka i tako to; ovo je njihovo glasilo od 1993.
    https://www.novayagazeta.ru/
  • StAV

    20.09.2019 16:46
    Mudro zboris
    A Vanzemaljci?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet