Mađarska neće isporučiti Gruevskog Skoplju

Mađarska neće isporučiti vlastima u Severnoj Makedoniji bivšeg premijera Nikole Gruevskog, koji od novembra prošle godine boravi u Budimpešti i uživa status političkog azilanta, saopštili su iz makedonskog Ministarstva pravde.
"Dobili smo obaveštenje da je Vrhovni regionalni sud u Mađarskoj usvojio konačnu odluku da nisu ispunjeni zakonski preduslovi za isporučivanje Gruevskog, jer mu je na njegov zahtev odobren azil u Mađarskoj. U skladu sa aktom broj 38 za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim predmetima, osoba kojoj je omogučen azil, neće biti isporučivana državi, koju je napustio", navode iz Ministarstva pravde.
 
Mađarska je odbila ekstradiciju Gruevskog na zahtev Severne Makedonije za izdržavanje kazne zatvora od dve godine u slučaju makedonskog Specijalnog tužilaštva "Tenk", odnosno nabavke službenog mercedesa.
 
Gruevski boravi u Budimpešti skoro godinu dana, dok makedonsko Tužilaštvo za procesuiranje organizovanog kriminala i dalje vodi stragu kako je Gruevsku uspeo da napusti Severnu Makedoniju i ko mu je pomogao u tome.
  • Bill

    09.10.2019 07:33
    UH!
    Pade kamen sa rca ovim iz SNS.
    Znači, putanja je sigurna. A trebaće...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet