Devetogodišnjak optužen za petostruko ubistvo

Jedan devetogodišnjak optužen je u SAD za petostruko ubistvo sa predumišljajem.
Devetogodišnjak optužen za petostruko ubistvo
Foto: Pixabay
Devetogodišnje dete iz savezne države Ilinois optuženo je za ubistvo tri mališana i dve odrasle osobe u zabavnom parku. Dete je optuženo i za paljevinu, prenosi britanski "Gardijan".
 
U podmetnutom požaru poginulo je jednogodišnje dete, dvoje dvogodišnje dece, te 34-godišnji muškarac i 69-godišnja žena.
 
Do tragedije je došlo u zabavnom parku "Timberlin mobil", u mestu Gudfild, oko 240 kilometara udaljenom od Čikaga. Okružni tužilac Greg Minger nije otkrio detalje o detetu koje je optuženo, pa ni njegovo moguće srodstvo sa žrtvama.
 
To je najmlađe dete optuženo za višestruko ubistvo od 2006. godine.
 
Minger navodi da su provereni svi izveštaji pre nego što je pokrenut postupak.
 
Policija, patolozi i forenzičari navode da je požar namerno izazvan.
 
- Optužili smo jako mladu osobu za jedan od najozbiljnijih zločina. Ali, mislim da se u ovom trenutku to moralo učiniti - objašnjava tužilac reagujući na izjave pobornika prava dece da je optužnica "neprimerena s obzirom na okolnosti, posebno na stepen razvoja deteta".
 
Zakon predviđa minimalno 14 godina zatvora za ovakve zločine.
 
Američka savezna država Ilinois je među prvim državama sveta uvela sudove za maloletnike.
  • Darwin

    09.10.2019 21:22
    Deca su zlo u malim bocicama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet