Kraljica Elizabeta Druga podržala Borisa Džonsona

Prioritet britanske vlade je da napusti Evropsku uniju 31. oktobra, izjavila je engleska kraljica Elizabeta Druga.
Govoreći pred parlamentom, koji utvrđuje zakonodavnu agendu vlade, kraljica Elizabeta Druga podržala je plan premijera Borisa Džonsona da "radi na novom partnerstvu sa Evropskom unijom, zasnovanom na slobodnoj trgovini i prijateljskoj saradnji", prenosi Rojters.
 
Kraljica je dodala i da će britanska vlada, nakon izlaska iz EU, obezbediti da država i dalje ima vodeću ulogu u svetskim poslovima, kao i da će nastaviti da brani svoje interese, prenosi BI-BI-Si.
 
"Moja vlada će biti u prvim redovima pri rešavanju najkompleksnijih međunarodnih bezbednosnih problema", rekla je kraljica.
 
Nakon govora kraljica Elizabeta Druga vratila se u Bekingemsku palatu, a među prisutnima je u parlamentu, prenosi BI-BI-Si i bivša premijerka Tereza Mej.
  • socko

    14.10.2019 17:29
    Ovde "kraljica" treba vrlo uslovno posmatrati.
    Govor koji je pročitala piše upravo ta Džonsonova vlada, tako da zapravo vlada samu sebe podržava. Kraljica se tu ama baš ništa ne pita.
  • Branko

    14.10.2019 16:56
    Posle volje gradjana, koja je jasno izrazena na referendumu, i sada jasno izrecenog misljenja kraljevske kuce, valjda ce konacno i parlament prestati sa opstrukcijom vlade da obavi svoju duznost.
  • Veverac

    14.10.2019 15:43
    Naravno
    Pa neće, valjda, da podrži komunjaru Korbina?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.