FOTO, VIDEO: Kim Džong Un uz vatromet, ovacije i presecanje vrpce otvorio novi grad

Velikom proslavom, koja je uključivala vatromet, presecanje vrpce i ovacije, Severna Koreja je obeležila završetak novog grada.
FOTO, VIDEO: Kim Džong Un uz vatromet, ovacije i presecanje vrpce otvorio novi grad
Foto: Pixabay
Reč je o građevinskom projektu lidera Kim Džong Una. 
 
Novi grad Samdžijon nalazi se u blizini svete planine Paektu, odakle, kako prenose severnokorejski mediji, potiče njegova porodica. Prema legendi, ovo mesto predstavlja i kolevku korejske nacije.
 
Grad Samdžijon zamišljen je kao "socijalistička utopija" sa novim apartmanima, hotelima, skijalištem i drugim komercijalnim, kulturnim i zdravstvenim objektima. Mediji projekat opisuju kao "oličenje moderne civilizacije".
 
 
Kako navodi severnokorejska državna agencija KCNA, u tom gradu može da se smesti 4.000 porodica, a od sadržaja su im dostupni muzej posvećen revolucionarnim aktivnostima, kao i stadion za treniranje zimskih sportova. Pored 10.000 stambenih jedinica Samdžijon poseduje i novu liniju železnice i postrojenje za obradu borovnica i krompira.
 
Portparol vladajuće partije Rodong Sinmun objavio je fotografije na kojima se vidi kako se Kim smeška dok preseca vrpcu na ceremoniji u gradu, čije su zgrade prekrivene snegom.
 
Grad ipak nije izgrađen od temelja.
 
Kim je posetio grad Samdžijon tačno pre dve godine, kada je prvi put najavio veliki projekat obnove. Neke zgrade su preuređene, dok su mnoge druge porušene i zamenjene novim stambenim jedinicama.
 
  • B

    03.12.2019 23:17
    Ispravka
    Rodong Sinmun nije portparol nego list vladajuce partije u S. Koreji.
    Uzgred, da li su resili problem gladi u S. Koreji? Trazili su pomoc od UN, govorili da je situacija ozbiljna.
  • Biber

    03.12.2019 16:37
    Gan gam style.
  • ooo

    03.12.2019 16:23
    Vidis li ti to, o vodjo nas, sta tvoj idol otvara a sta ti... A vole ga i klicu mu isto ko i tebi, pa gde je zapelo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.