U izbornu trku za predsednika Hrvatske zvanično kreće 11 kandidata

U trku za mesto predsednika Hrvatske zvanično kreću Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović, Miroslav Škoro, Mislav Kolakušić, Dario Juričan, Dejan Kovač, Katarina Peović, Dalija Orešković, Ivan Pernar, Anto Đapić i Neđeljko Babić.
U izbornu trku za predsednika Hrvatske zvanično kreće 11 kandidata
Foto: Pixabay
Hrvatska Državna izborna komisija je odbila jednu kandidaturu i to onu nezavisnog Slobodana Midžića koji je predao samo vlastiti potpis, naveo je predsednik Državne izborne komisije Đuro Seša.
 
Za 11 kandidata i zvanično počinje izborna kampanja koja će trajati 16 dana, odnosno do ponoći 20. decembra kada nastupa izborna tišina.
 
Prihvaćeno je i da GONG bude službeni posmatrač na izborima.
 
Potpredsednica Državne izborne komisije Vesna Fabijančić Križanić saopštila je da prilikom pregleda potpisa nisu nađeni "dupli potpisi", to jest da je neko potpisao za dva ili više kandidata.
 
Dodala je da komisija sve vreme prati šta se događa po pitanju izborne kampanje na posebno otvorenim bankovnim računima predsedničkih kandidata.
 
"Biračima će biti dostupni prihodi i rashodi, kao i popusti kod medijskog oglašavanja. Biračima će to prvi put biti vidljivo sedam dana pre izbora", navela je Fabijančić Križanićeva.
 
Svaki kandidat na kampanju sme potrošiti do osam miliona kuna. U skladu s novim pravilima, posebno će morati da iskažu troškove kampanje na društvenim mrežama, prenosi HRT.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.