Uber u Americi primio više od 3.000 prijava za seksualni napad

"Uber Technologies Inc" je saopštila da je primila više od tri hiljade prijava za seksualni napad, uključujući silovanje, povezano s putovanjima u SAD-u tokom prošle godine u kojoj su obavili oko 1,3 milijardi vožnji.
Uber u Americi primio više od 3.000 prijava za seksualni napad
Foto: Pixabay
Uber je izvestio i da te brojke za prošlu godinu pokazuju pad stope incidenata za 16 odsto u odnosu na 2017. godinu u pet najozbiljnijih kategorija prijavljenih seksualnih napada.
 
Izveštaj je objavljen jer je Uber pod velikim pritiskom regulatora u mnogim gradovima, uključujući London, koji je nedavno ukinuo licencu toj kompaniji za prevoz putnika zbog "učestalosti propusta" u sigurnosti i zaštiti.
 
Uber je rekao da je izveštaj na 84 stranice pokazao posvećenost te firme transparentnosti u cilju povećanja "odgovornosti i poboljšanja sigurnosti za Uber i celu industriju". Seksualno zlostavljanje i druge pretnje u velikoj su meri briga za brzorastuću industriju usluga vožnje širom sveta.
 
Uber je naveo i da se 99,9 odsto od svih njihovih 2,3 milijardi vožnji tokom 2017. i 2018. godine završilo bez bezbednosnih incidenata. 
 
Uber u oko 70 zemalja
 
Uber, koji posluje u oko 70 zemalja, najavio je da će ono što je naučio u izradi američkog izveštaja koristiti za svoje "sledeće korake" u drugim zemljama, iako se nije obavezao na donošenje novih izveštaja.
 
Izvršni direktor Dara Khosrowshahi u svojim tvitovima je rekao kako sumnja da će se mnogi iznenaditi koliko su retki ti incidenti, dok će drugi, razumljivo, misliti da su još uvek previše česti. 
 
"Neki će ceniti koliko smo uradili na povećanju bezbednosti, a drugi će reći da imamo još posla. Sve će biti u redu", napisao je Khosrowshahi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.