Plaća obeštećenje provalniku jer ga je ranio tokom provale

Austrijanac, koji je u svom domu zatekao dva provalnika i pucao na njih, moraće jednom od njih da plati obeštećenje.
Plaća obeštećenje provalniku jer ga je ranio tokom provale
Foto: Pixabay
Vlasnik kuće (67) u mestu Sankt Valentin u februaru je iznenadio provalnike u svom domu, ali je morao da odgovara pred sudom, jer je na njih pucao. Pogodio je jednog Hrvata (47) provalnika, koji je pokušao da pobegne.
 
Vlasnik kuće pucao je dva puta, a jedan metak probio je butinu Hrvata, koji je uspeo da pobegne sa saučesnikom. Međutim, na jednoj benzinskoj pumpi nepoznati saučesnik ostavio je ranjenog, kojeg su pronašli prolaznici.
 
Sud je osudio vlasnika kuće na osam meseci uslovne kazne zbog nanošenja telesnih povreda, i uz to na novčanu kaznu u iznosu od 3.600 evra. Naime, on je ilegalno posedovao oružje. Takođe, mora povređenom provalniku da plati i 2.100 evra obeštećenja za pretrpljene bolove.
 
Sudija je svoju presudu obrazložio time da se u samoodbrani ne sme pucati na osobe koje beže. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet