Esterajh: Državljanin Srbije osujetio teroristički napad u Beču

Jedan državljanin Srbije razotkrio je i osujetio planove za izvođenje terorističkih napada u Beču, piše bečki dnevnik "Esterajh".
Esterajh: Državljanin Srbije osujetio teroristički napad u Beču
Foto: Pixabay
List navodi da je policija na osnovu anonimnog poziva ušla u trag dvojici Čečena koji su navodno nameravali da izvrše teroristički napada na bečku Božićnu pijacu "Kristkindelmarkt" i centralni trg Štefansplac i dodaje da je centralna ličnost u toj akciji srpski državljanin, zatvorenik u Hirtenbergu.
 
Kako se navodi, policija je, na osnovu dobijenih informacija, sprovela akcije prisluškivanja telefona i praćenja osumnjičenih, a prikupljeni podaci su očvrstili sumnju.
 
Najpre su uhapšena dvojica Čečena, od kojih je jedan sportista koji se bavi borilačkim veštinama, a potom se ušlo u trag još jednom njihovom sunarodniku koji se nalazi u zatvoru zbog podrške Islamskoj državi, odnosno zbog terorističkog udruživanja.
 
Prema pisanju bečkog dnevnika, srpski državljanin je u dojavi ukazao na Čečena koji je u zatvoru, navodeći da je i nakon presude ostao privržen ideologiji Islamske države.
  • Shorty

    17.12.2019 17:13
    To govori o vasoj inteligenciji jer ne razumete sarkazam...
  • Iz Beča

    17.12.2019 11:41
    Sramota?
    Zar je sramota spasiti nevine žrtve pa makar i iz zatvora? Sramota je Vaš komentar! Time ste samo polazali kakav ste čovek!
  • Ariel

    17.12.2019 10:38
    ne razumem komentare
    sta je lik ko god on bio pomilovanje ili ne ,trebao da cuti i pusti teroriste da sprovedu u delo??,medju stradalima bi sigurno bilo i nasih ljudi,malo promisliti pre nego sto se sve osudi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet