EU ne želi da komentariše proteste povodom Zakona o slobodi veroispovesti

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, povodom protesta i pokušaja paljenja crnogorske zastave na ambasadi u Beogradu, izjavila je da je zakonodavstvo u oblasti religije nacionalna nadležnost, koja ne spada u domen pregovaračkog okvira i da EU neće komentarisati incidente, javlja RTCG.

Prema njenim rečima, Evropska unija pridaje veliku važnost međususednoskoj saradnji, koja omogućava klimu dijaloga, uključujući i osetljiva pitanja.

"Dobrosusedska saradnja je važna za napredak pregovaračkog procesa sa svim kandidatima, i to je i dalje slučaj. Kada je reč o ovom incidentu, da li on može uticati li ne, ne želim da komentarišem, jer govorim o slučaju koji nije u nadležnosti EU, tako da ova tema nije uključena u pregovore o napretku, ali voleli bismo da vidimo da susedi, generalno, imaju dobre odnose i to je ključno za pregovarački proces, tako da indirektno, utiče", izjavila je Pisonero Hernandez.

  • Nebojša B

    06.01.2020 21:04
    Nacisti
    Zar je bilo ko ocekivao da predstavnici nacisticke tvorevine Valtera Funka i Valtera Halstajna mogu da kazu bilo sta. Naravno da nejer je to sveprojekat nacista ali zato kada se sverazresi ne moze i nesme biti oprosta ni Milu niti i jednom poslaniku i clanu vlade CG

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.