VIDEO: U Dortmundu uspešno deaktivirane bombe iz Drugog svetskog rata

U Dortmundu su danas uspešno deaktivirane dve bombe zaostale iz Drugog svetskog rata, nekoliko sati nakon što su hiljade ljudi evakuisane iz okolnih oblasti, saopštili su zvaničnici.
Deaktivirane su britanske i američke bombe teške po 250 kilograma, a zvaničnici dodaju da su prvobitno mislili da se radi o četiri bombe. 
 
Evakuisane su dve obližnje bolnice, a stanovnici okolnih ulica - njih 14.000, smešteni su u škole i zamoljeni da se ne približavaju oblasti gde su bombe otkrivene. Zatvorena je bila i železnička stanica, dok su vozne linije preusmerene. 
 
Pre nego što su stručnjaci deaktivirali bombe, helikopteri su nadgledali oblast. 
 
Neeksplodirane bombe zaostale iz Drugog svetskog rata često se nalaze u Nemačkoj, a njihovo deaktiviranje često zahteva evakuaciju velikog broja ljudi.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet