Džonson odbio zahtev za novi referendum o nezavisnosti Škotske

Britanski premijer Boris Džonson odbio je zahtev da u Škotskoj ponovo bude održan referendum o nezavisnosti, koji je podnela škotska premijerka Nikola Stardžen.
"Građani Škotske su 2014. godine odlučili da žele da ostanu u Ujedinjenom kraljevstvu i to moraju da poštuju vlade Škotske i Velike Britanije", poručio je Džonson.
 
On je podsetio Stardžen da je lično obećala da će izjašnjavanje građana 2014. godine biti "jedino u ovoj generaciji".
 
"Na tom referendumu je 55 odsto građana glasalo za ostanak u Ujedinjenom kraljevstvu, što znači da bi novo izjašnjavanje o tome bilo besmisleno", kazao je Džonson, prenosi Politiko.
 
Britanski premijer je istakao da nije u interesu Škotske da gubi dragoceno vreme u raspravama o tome da li treba da bude nezavisna država, kada postoje urgentni problemi koje treba rešavati. 
 
"Novi referendum bi produžio političku stagnaciju u kojoj se Škotska nalazi u poslednjoj deceniji, a zbog kampanje koja bi se vodila po strani bi ostali problemi sa kojima se suočavaju škotske škole i bolnice", rekao je Džonson. 
  • Obris Johansonski

    14.01.2020 19:35
    Ne da Kosovo :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet