Kina priznala da je bilo propusta i manjkavosti u reakciji na koronavirus

Kineski državni vrh priznao je da je bilo "propusta i manjkavosti" u reakciji na epidemiju koronavirusa, a Stalni odbor Politbiroa zaključio je da treba poboljšati nacionalni sistem za upravljanje krizama, javlja BBC pozivajući se na izveštaj kineske agencije Sinhua.
"Zbog propusta i manjkavosti koji su se pokazali u reakciji na ovu epidemiju, moramo poboljšati naš nacionalni sistem za upravljanje krizama i poboljšati naše sposobnosti za rešavanje hitnih i opasnih zadataka", navedeno je u saopštenju posle sednice Stalnog odbora Politbiroa.
 
Sastankom je predsedavao kineski šef države Si Đinping, a naređene su mere protiv pijaca na kojima se trguje divljim životinjama, odakle je, kako se veruje, virus počeo da se širi.
 
Veruje se da se širenje korona virusa počelo upravo sa pijace u Vuhanu, gde je najviše zaraženih i umerlih, a da je izvor zaraze verovatno slepi miš. 
 
U Kini je potvrđeno više od 17.000 slučajeva zaraze, a prema poslednjim podacima umrlo je najmanje 360 ljudi, dok je izvan Kine evidentirano oko 150 osoba zaraženih koronavirusom.
  • Nauka

    04.02.2020 14:15
    I ljudi
    Kad neko napiše "nauka", već ga vidim kako stavlja magične kapi varikine detetu u nos umesto da ga vodi kod doktora
  • Odavno pratim

    04.02.2020 07:27
    Kuda nas vodi "nauka"
    Jedan od propusta je i gradnja labaratorije P4 za ispitivanje patogenih virusa,
    2017-te godine, za račun zapadnih partnera.
    Zbog čega sada žele da okrive gradonačelnika Vuhana, kao d aje on sam odlučivao o tome...
    Da se razumemo oko nečeg.
    Ovakve labaratorije se ne grade radi dobrobiti čovečanstva i ispitivanja odbrane na viruse.
    Već decenijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet