Prva žrtva koronavirusa u Hongkongu, u Belgiji prvi zaraženi

Hongkong je zabeležio prvi smrtni slučaj od koronavirusa, dok je u Belgiji jedna osoba pozitivna na ovo oboljenje.
Hongkong je u utorak zabeležio prvi smrtni slučaj zbog koronavirusa, što je druga žrtva te bolesti van Kine. 
 
Koronavirus je do sada odneo ukupno 427 života, a broj zaraženih svakodnevno raste i prema poslednjim podacima ih je 20.438.
 
Kineske vlasti objavile su da je broj mrtvih za jedan dan porastao za rekordne 64 osobe. U Kini je za sada umrlo 425 ljudi, većinom u pokrajini Hubei u kojoj se nalazi Vuhan, grad s 11 miliona stanovnika iz kojeg je epidemija krenula.
 
Vlasti Hongkonga objavile su da je žrtva koronavirusa 39-godišnjak koji je ranije imao hroničnu bolest, a u januaru je bio u Vuhanu.
 
Stotine zdravstvenih radnika u Hongkongu već drugi dan štrajkuje kako bi primorali vladu da u potpunosti zatvori granicu s centralnom Kinom, dan pošto je predsednica Keri Lam ostavila otvorena tri prelaza. Hongkong je za sada zabeležio 15 slučajeva koronavirusa.
 
Prvi slučaj koronavirusa u Belgiji
 
Belgijanac, jedan od devetoro koji su pre dva dana evakuisani iz kineskog grada Vuhana, pozitivan je na koronavirus, saopštila je danas belgijska zdravstvena agencija.
 
Svih devetoro belgijskih državljana su prošli seriju analiza u vojnoj bolnici u Briselu. Kod osmoro njih, testovi su negativni.
 
Slučajevi koronavirusa zabeleženi su u više od 25 zemalja, a najviše u Japanu (20), Tajlandu (19) i Singapuru (18), objavio je CNN.
 
Ukupan broj zaraženih u Kini porastao je za 3.235 novih slučajeva, pa je sada u Kini 20.438 obolelih, a zaražena je najmanje 151 osoba u 23 države širom sveta.
  • R&D Wuhan

    04.02.2020 13:38
    samo kažem
    Wuhan je glavni grad provincije Hubei, centralnog industrijskog područja Kine, središte je elektronske, auto industrije, proizvodnje gvožđa i čelika, farmaceutike, bioinženjeringa, industrije novih materijala itd. Važno je saobraćajno čvorište i 60% brzih kineskih železnica projektovano je u Wuhanu, a zbog napredovanja ekonomije osigurana su ulaganja 230 kompanija iz Fortune Global 500, dok je u Optičkoj dolini, Xiaomi kompanija usredsređena od lane na razvoj veštačke inteligencije, Interneta stvari i 5g mreže ..... I sve to planirano plovilo bi mirnim vodama Yangtzea da virus nije uneo pometnju u 10`godišnje planove vezane za istraživanje i razvoj veštačke inteligencije Xiaomia i drugih u Wuhanu high-tech hubu. E...
    ref:East Lake High-tech Development Zone
  • skeptik

    04.02.2020 09:30
    U vecini bogatih evropskih zemalja korona virus se pojavio .
    Kod nas ga jos nema i pored velikog broja kineza u srbiji .
    Cudno .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet