Belgija neće da izruči Španiji bivše čelnike Katalonije Pućdemona i Komina

Belgija neće izručiti Španiji bivše čelnike Katalonije Karlesa Pućdemona i Tonija Komina pre nego što Evropski parlament odluči da li će im, na zahtev Madrida, ukinuti poslanički imunitet, odlučio je danas sud u Briselu.
"Sudija je smatrao da odlučivanje o tom zahtevu treba odložiti na neodređene vreme, odnosno dok Evropski parlament ne odluči da li će im ukinuti imunitet", rekao je advokat Simon Bekart, koji je zastupao Pućdemona i Komina. 
 
Pućdemon i Komin pobegli su u Belgiju u oktobru 2017. godine, nakon što su u Španiji optuženi za pobunu. Španska vlada je izdala nekoliko evropskih naloga za hapšenje, koje je belgijski istražni sudija suspendovao, a tu odluku danas je potvrdio i sud u Briselu.
 
Za sada nije poznato kada će Evropski parlament raspravljati o ukidanju imuniteta bivšim katalonskim liderima, ali se ne očekuje da će to biti pre juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet