Otkrivene naprsline u Boingovom avionu "737 Max"

Boingov avion "737 Max" suočava se sa potencijalnim novim bezbednosnim problemima pošto su pronađene naprsline u rezervoarima za gorivo nekoliko novih letelica, koje su se nalazile u skladištu, gde su čekale da budu isporučene avio-kompanijama.
Kako prenosi BBC, lider Boingovog programa 737 rekao je zaposlenima da je ovo otkriće "apsolutno neprihvatljivo".
 
Naprsline su otkrivene tokom održavanja aviona, a Boing je saopštio da je odmah napravio korekcije u sistemu proizvodnje kako bi sprečio da se tako nešto ponovo dogodi. Te izmene uključuju da se sprovode dodatne kontrole pre nego što se zatvore rezervoari za gorivo.
 
Portparol Boinga rekao je da ta kompanija ne smatra da će ovaj problem dodatno odložiti povratak aviona u vazduh.
 
Model aviona "737 Max" prizemljen je u martu prošle godine posle dve avionske nesreće, u kojima je poginulo 346 osoba.
  • Naprs Max

    19.02.2020 18:51
    Prso!
  • Dolar kao zakon

    19.02.2020 16:28
    Letećeš kao bela lala, kada te vlasnik turističke agencije kojoj si uplatio silne novce,
    ugura u njega.
  • deda

    19.02.2020 15:26
    napravili su brljotinu u startu, onda losu konstrukciju popravljali softverom koji je pun bagova, a sve zbog trke za kintom, a pitanje je ko ce zeleti da leti u ovome...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.