VIDEO: Uhapšen pilot aviona koji se raspao na tri dela

Turske vlasti uhapsile su kapetana aviona kompanije Pegazus Erlajns, koji je početkom februara skliznuo sa piste na aeroderomu Sabiha Gokčen u Istanbulu, kada su poginule tri osobe.
Ovaj avion na putu od Izmira za Istanbul skliznuo je sa mokre piste, udario u obližnji nasip, a trup mu se raspao na tri dela.
 
Nakon nezgode ispitana su dva pilota, a jedan od njih, kapetan Mahmut Arslan je uhapšen.
 
  • Realista

    25.02.2020 10:45
    Realnost
    Avion je skliznuo po mokroj pisti. Možda je bilo još nečega. Avion mora da se spušta određenom brzinom i nagibom, a posle je stvar usporavanja i kočenja. Ako je avion sleteo i bio u režimu usporavanjam i kočenja najverovatnije je tehnički kvar, ili neispravnost stajnog trapa i sistema za kočenje, a možda su samo loše gume ili nisu ravnomernog pritiska i kvaliteta.
    Može biti svašta, ali najjeftinije je nekoga okriviti i naplatiti osiguranje. Neispravnost aviona onemogućava naplatu osiguranja.
  • Ne mora biti

    25.02.2020 10:22
    Pilot je mogao biti obmanut dostavljenim podacima o težini aviona.
    I naravno da je sve proračune uradio prema tim podacima.
    Bez obzira na stvarno stanje.

    Ali će uvek neko biti izabran za žrtvenog jaraca, zbog javnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet