Hrvatska, Portugal i Belgija zatvaraju škole

Od ponedeljka zbog korona virusa u Hrvatskoj neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, a obustava će trajati dve nedelje, objavio je danas predsednik Vlade Andrej Plenković.
Hrvatska, Portugal i Belgija zatvaraju škole
Foto: Pixabay (ilustracija)
Plenković je to rekao posle sastanka s Nacionalnim štabom civilne zaštite i ministrima u vezi sa situacijom s virusom korona.
 
Rekao je da će se primeniti model po kojemu će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole pratiti nastavu putem posebnih emisija na HRT i Sportske televizije, a za više razrede organizovaće se online nastava.
 
Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i deca o kojoj nema ko da brine, ali nastava se obustavlja na dve nedelje.
 
Isti režim važi za vrtiće i fakultete.
 
Portugalska vlada donela je takođe odluku o zatvaranju svih škola u zemlji od ponedeljka, pa do 9. aprila kada će biti izneta nova procena situacije, saopštio je premijer Antonio Kosta.
 
Posle Francuske i još nekih evropskih zemalja i Belgija je odlučila da zatvori škole, kao jednu od mera. Mere stupaju na snagu u petak u ponoć i škole će biti zatvorene pet nedelja, rekla je belgijska premijerka Sofi Vilmes.
  • zla veštica

    13.03.2020 19:53
    razmislite
    Molim brižne roditelje da kažu šta će deca da rade kada budu zatvorili škole. Sedeti kući i čitati lektiru? Ne, skitaće okolo. Šta će da rade oni, koji nemaju na raspolaganju babu i dedu da čuvaju decu, kada vrtići ne budu radili. Objasniće poslodavcu da će doći na posao čim panika prodje a dotle neka se strpi... Budimo realni raditi se mora i živeti i posle pandemije...
  • Singer

    13.03.2020 15:37
    Titanic...
    Lider regiona ZADNJI zatvara škole...
    ...kao i pravi kapetan što potone s brodom...
  • .

    13.03.2020 15:21
    /
    Po broju zarazenih smo komsije jako brzo prestigli i jos uvek se polemise da li treba da se zatvaraju skole ili ne. Cisrkus!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet