Zabrana ulaska u SAD proširena na putnike iz Velike Britanije i Irske

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da će zabrana ulaska putnika iz zone Šengena u SAD biti proširena i na putnike iz Velike Britanije i Irske u okviru borbe protiv širenja virusa korona.
Zabrana ulaska u SAD proširena na putnike iz Velike Britanije i Irske
Foto: Pixabay
Tramp je na konferenciji za novinare samo potvrdio uskoro uvođenje te mere, dok je potpredsednik SAD Majk Pens izjavio da ta mera stupa na snagu u ponedeljak u ponoć po lokalnom vremenu, odnosno u utorak rano ujutro po evropskom vremenu.
 
"Ukinućemo sva putovanja iz Velike Britanije i Irske. Ta mera će stupiti na snagu u ponedeljak u ponoć po lokalnom vremenu", rekao je Pens i dodao da će Amerikanci koji se nalaze u te dve zemlje moći da se vrate.
 
Tramp je u sredu izjavio da na 30 dana zabranjuje ulazak u SAD putnika koji su poslednje dve nedelje boravili u zoni Šengena.
 
Tu meru je kritikovala Evropska unija, a druga polemika je nastala pošto je tada bila izuzeta Velika Britanija u kojoj se takođe širi korona virus.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet