Bivši nemački ministar zabrinut da bi EU mogla da se raspadne

Bivši ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel izrazio je bojazan da bi Evropska unija mogla da se raspadne ukoliko ne bude bilo solidarnosti u suočavanju sa pandemijom korona virusa.
Nemačka bi, kako je Gabrijel rekao za "Bild", trebalo da poveća svoju zaduženost kako bi mogla Italiji i Španiji finansijski da pomogne u savladavanju krize.
 
"Meni treba neko da objasni zašto mi Nemci nismo, prilikom zaduživanja, do kojih je sada došlo, jedan odsto stavili na raspolaganje Italiji i Španiji kao pomoć privredi. Bio bih za to da čak i 10 odsto stavimo na raspolaganje. Ne verujem da bi bilo mnogo pobune ako bi 160 umesto 150 milijardi evra imali novo zaduživanje", uveren je Gabrijel.
 
Nekadašnji vicekancelar obrazložio je svoj stav time da je Nemačka ekonomski imala velike koristi od EU i dodao da se brine za opstanak Unije.
 
"Ako ne budemo sada spremni da delimo blagostanje, onda ne znam šta će biti od Evrope", naglasio je Gabrijel.
 
Ukazao je da treba dugove raspodeliti na više "leđa" i dodao da Italijani i Španci Nemcima to neće za 100 godina zaboraviti ako budu imali utisak da nisu dobili pomoć.
 
"Veoma sam zabrinut da bi Evropa mogla da se raspadne nakon ove krize", poručio je Gabrijel.
  • Da

    28.03.2020 08:41
    Da
    Odavno ste trebali da se raspadnete-samo je nemackoj dobro u toj uniji
  • Red Rabitt

    28.03.2020 08:20
    Isto mislim
    Ali verujem u vasu sebicnost
    Pa da se raspadnete.
    Mi ne treba da val zaboravimo 1999
    Ali i sada radite protiv Srbije na KiM
    Dakle da se i EU radpadne pa da vidimo gde ce Srbija onda mahnito da juri zaboravljajuci one koji su jon prijatrlji : rusija i kina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet