Nakon dva meseca izolacije život u Vuhanu se polako vraća u normalu

Kineski grad Vuhan, prvi u kome je izbila epidemija novog korona virusa krajem decembra prošle godine, počeo je da se ponovo otvara ka ostatku zemlje nakon što je skoro dva meseca bio izolovan, što je omogućilo bar delimičan povratak na normalan život njegovih građana i ponovno ujedinjene porodica.
Nakon dva meseca izolacije život u Vuhanu se polako vraća u normalu
Foto: Pixabay

Ukidanje blokade Vuhana, koji je ponovo otvorio svoje granice i pokrenuo usluge pojedinih metro službi, Rojters vidi kao prekretnicu u borbi Kine protiv virusa korona, iako se u međuvremenu epidemija proširila na ceo svet.

Među onima koji su se jutros našli u brzim vozovima, kojima je dozvoljen ulazak u grad, je i Guo Liangkai, 19-ogodišnji student, čiji se rad na jedan mesec u Šangaju protegao na tri meseca zbog ograničenja kretanja.

"Srećan sam što mogu da vidim svoju porodicu", rekao je Guo za Rojters, nakon što ga je dočekala majka na glavnoj stanici.

Vlasti Vuhana preduzele su "drakonske mere" kako bi zaustavili ljude da ulaze ili napuštaju grad od 11 miliona stanovnika u centralnom delu Kine.

Čitave porodice bile su zatvorene u svojim domovima, autobuske i taksi službe ukinute, dok je samo prodavnicama od važnosti za život građana dozvoljeno da rade.

Kineska Nacionalna zdravstvena komisija saopštila je danas da je u petak prijavljeno 54 slučajeva korona virusa u kontinentalnom delu zemlje, čime je broj zaraženih porastao na 81.394, dok je 3.295 oosba preminulo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.