Privatne apoteke u Sarajevu u problemu zbog cene maski i rukavica

Privatne apoteke u Sarajevu, zbog odluke kantonalne vlade, moraće da zaustave prodaju maski i rukavica, a kao razlog navode rast veleprodajnih cena.
Privatne apoteke u Sarajevu u problemu zbog cene maski i rukavica
Foto: Pixabay
Oni traže izmenu i dopunu ranije vladine odluke za koju kažu da je u koliziji sa Pravilnikom o određivanju visine veleprodajne i maloprodajne marže lekova.
 
Razlog je, ističu, porast veleprodajnih cena zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava, pa su apoteke kao poslednje u distributivnom lancu, kako kažu, prinuđene da prodaju te proizvode krajnjim korisnicima ispod veleprodajne cene, da ne bi bili sankcionisane, preneli su sarajevski mediji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet