Merkel pozvala vatrogasce da im se zahvali, komandir joj spustio slušalicu

Nemačka kancelarka Angela Merkel želela je u telefonskom razgovoru da zahvali vatrogascima na njihovom doprinosu u krizi tokom pandemije virusa korona, ali joj je komandir vatrogasne službe spustio slušalicu.
Merkelova je pozvala vatrogasnu jedinicu u Bergenu, ali šef te jedinice Andre Musvik, koji se javio na poziv, mislio je, prema pisanju dnevnika "Nordkurir", da se radi o šali jedne radio stanice. Kako ne bi bio predmet šale, šef jedinice je odmah prekinuo vezu, preneo je dnevnik.
 
Međutim, malo kasnije ponovo je zazvonio telefon i javila se pres-služba kancelarke koja je objasnila da je prethodno pozvala šefica nemačke vlade. Nakon toga je Merkelova ponovo pozvala i zahvalila na radu vatrogasaca.
 
Ona je, preko medija, saznala da su vatrogasci u Bergenu, nakon negativnog testiranja na virus korona, odlučili da se dobrovoljno stave u karantin, kako bi ostali zdravi da bi mogli da služe građanima. Merkelova je želela da zahvali za tu jedinstvenu odluku vatrogasaca iz njenog biračkog okruga.
  • Super, ti si nas ido

    30.03.2020 12:33
    Ajde sad idi, radimo...
    I ja bih joj spustio slusalicu i jos bi je naruzio sto bez veze okupira telefonsku liniju radi svog politikanstva u ovom ludom momentu.
  • @

    30.03.2020 10:43
    Svaka čast vatrogascima na vrlo racionalnoj strateškoj odluci.
    Tako bi trebalo i u drugim delatnostima od ključnog značaja za funkcionisanje društva (naročito u visoko urbanizovanim sredinama) - kao što su voda, struja, čistoća, hleb itd.
    Da jedna grupa (smena) radnika "živi" na poslu 14 dana, a onda da ih zameni druga grupa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.