Princ Čarls izašao iz samoizolacije

Britanski prestolonaslednik princ Čarls (71), koji je bio pozitivan na virus korona, u dobrom je stanju i više nije u samoizolaciji, rekao je njegov portparol u ponedeljak.
Princ Čarls izašao iz samoizolacije
Foto: 021.rs
"Čarlsova rezidencija je potvrdila, nakon konsultacija s njegovim lekarom, da Princ od Velsa sada nije u samoizolaciji", rekao je portparol.
 
Prošle nedelje, rezidencija je potvrdila da je Čarls testiran nakon što je pokazivao blage simptome infekcije virusom, i da je u samoizolaciji u Škotskoj odakle nastavlja da radi. S njim se na kraljevskom imanju u Škotskoj nalazi i njegova supruga Kamila koja, međutim, ostaje u samoizolaciji do kraja nedelje.
 
Kraljica Elizabeta (93) trenutno boravi u dvorcu Vindzor na zapadu Londona sa svojim suprugom, princom Filipom (98), kao i nekoliko članova osoblja, i nema zdravstvenih poteškoća. Nedeljne konsultacije s premijerom Borisom Džonsonom obavlja telefonski.
 
Džonson je u petak objavio da ima virus korona, kao i ministar zdravstva Met Henkok, dok je danas objavljeno da je i Džonsonov viši savetnik Dominik Kamings, jedna od najuticajnijih osoba u vladi, razvio simptome preko vikenda i nalazi se u samoizolaciji.
 
Simptome virusa korona ima i glavni zdravstveni savetnik britanske vlade Kris Viti koji je u samoizolaciji.
 
Džonsonov portparol rekao je danas da je premijer sposoban da čini sve što je potrebno kako bi se koordinisao vladin odgovor na virus korona.
 
"On može da radi sve što treba da radi kako bi vodio vladin odgovor na krizu s virusom korona", istakao je portparol.
  • Milan

    30.03.2020 16:08
    Brzo ga je nešto prošlo, dan, dva , ko nov! E to je medicina,,za one koji imaju..
  • SRB

    30.03.2020 15:51
    Nemoj z...
    Ju, ej...bas sam čekala ovu vest

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.