Francuska apeluje na pomoć najugroženijim zemljama

Francuska će uputiti apel na solidarnost prema najugroženijim zemljama, prvenstveno afričkim, tokom video-konferencije ministara finansija Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20), izjavio je danas francuski ministar ekonomije i finansija Bruno Le Mer.
Francuska apeluje na pomoć najugroženijim zemljama
Foto: FoNet/AP
"Želimo da zajedno s predsednikom Republike (Emanuelom Makronom) uputimo masovnu i neposrednu pomoć svim zemljama u razvoju u okviru G20", rekao je Le Mer na video-konferenciji za novinare i dodao da će Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) predložiti da sa dodatnih 500 milijardi dolara omoguće tim zemljama veće kredite.
 
Le Mer je dodao da će predložiti uspostavljanje "nove brze kreditne linije" i da se povećaju "instrumenti" za upućivanje hitne pomoći.
 
Francuski ministar je rekao da će njegova zemlja tražiti i moratorijum na dug najugroženijih zemalja u razvoju. Šef francuske diplomatije Žan-Iv Le Drian je prošle nedelje najavio "finansijski paket" pomoći najugroženijim zemljama, posebno Afrike, tokom pandemije korona virusa.
  • deda Vlada

    31.03.2020 17:54
    pomoć?
    Kakva je to pomoć nerazvijenima sa kreditom? Oni su iovako prezaduženi, bolje da su razmišljali o donaciji. A ako je i kredit bar da bude bez kamate. Ovo je biznis na konto obolelih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet