Papa Franja služio misu na praznik Cveti bez prisustva vernika

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja je na praznik Cveti služio misu bez prisustva vernika, pošto je tradicionalna ceremonija na Trgu Svetog Petra otkazana zbog pandemije novog virusa korona.

U normalnim uslovima, desetine hiljada Rimljana, turista i hodočasnika, sa grančicama masline ili listovima palme u rukama, dolaze na Cveti na Trg Svetog Petra, gde papa služi misu na otvorenom.

Umesto toga, papa Franja je danas predvodio ceremoniju unutar Bazilike Svetog Petra, koja je izgledala još veća nego inače, jer je bila prazna.

Uz papine pomoćnike, na misi je bilo i nekoliko biskupa i časnih sestara, koji su sedeli u prvim klupama na odstojanju od po nekoliko metara kako bi smanjili rizik od zaraze koronavirusom.

Cveti su praznik kojim počinje Sveta nedelja, uoči Uskrsa koji katolici ove godine slave 12. aprila.

Vatikan je ranije najavio da će sve uskršnje ceremonije biti održane bez prisustva vernika, u skladu s vanrednim merama uvedenim radi suzbijanja pandemije.

Zaraza virusom korona potvrđena je u Vatikanu kod sedam osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet