Vlada Južne Koreje tužila turistkinje koje su zaražene posetile ostrvo Jeju

Pokrajinska vlada ostrva Jeju u Južnoj Koreji tužila je dve žene koje su posetile ovo ostrvo uprkos tome što je mlađa imala simptome virusa korona.
Vlada Južne Koreje tužila turistkinje koje su zaražene posetile ostrvo Jeju
Foto: Pixabay
U pitanju su majka, stara 52 godine, i 19-godišnja ćerka, koja se nedavno vratila u rodnu Južnu Koreju sa studija u Bostonu, piše CNN. Majka i ćerka stigle su 20. marta na Jeju, koji je popularno odmaralište za Koreance, uprkos činjenici da je devojka pet dana ranije, nakon povratka u zemlju, poslata u karantin, navodi se u saopštenju za javnost iz pokrajinske kancelarije ostrva.
 
Ćerka je počela da pokazuje ​​simptome virusa korona 21. marta, navodi se u saopštenju, ali ona i njena majka ostale su na ostrvu još četiri dana, kontaktirajući s oko 47 osoba na 20 lokacija. I majka i ćerka saznale su da su pozitivne na virus kada su se testirale po povratku kući u okrug Gangnam u Seulu.
 
Provincija Jeju podnela je tužbu protiv protiv majke i ćerke tražeći odštetu u iznosu od 107 hiljada američkih dolara. Tužioci uključuju i dvoje stanovnika Jejua koji su morali u karantin od kada su komunicirali sa ženama i dve firme na ostrvu koje su bile prisiljene da se zatvore.
 
Od 5. aprila, Korejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC) izvestili su o 94 nova slučaja u Južnoj Koreji, čime je ukupan broj slučajeva porastao na 10.156. Od izbijanja virusa korona zabeleženo je 177 smrtnih slučajeva, a oporavilo se 6.325 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.